Jüri

MICHAEL BENSON
Photo London Festival Kurucu Direktörü
Michael Benson, 10 yıl boyunca şimdiki ismiyle Londra Sanat Üniversitesi olan Londra Enstitüsü’nde çalıştı ve burada Richard Deacon, Nicola ve Julian Opie gibi önde gelen çağdaş sanatçılar, tasarımcılar ve fotoğrafçıların yanı sıra öğrencilerin çalışmalarını sergileyen Londra Enstitüsü Galerisi ve sergi programını geliştirdi. Millbank’ta bulunan Tate Galeri’nin yanındaki Chelsea Sanat Okulu’na yeni bir yer bulabilmek için çalışmalara önderlik etti. CERN, Cenevre işbirliğiyle, önemli bir sergi olan Signatures of the Invisible’ı geliştirmek için Avrupa’nın önde gelen galerileriyle çalıştı. Sergi, 2002 yılında MoMA PS1’de sona erdi.
2015 yılında, Financial Times ve Maja Hoffman’ın Luma Vakfı’nın desteğiyle Candlestar, Photo London’ın ilk açılışını yaptı ve beş yıl içinde fuar, uluslararası sanat dünyası takviminde önemli bir etkinlik haline geldi. Michael Benson, Foundation for the Exhibition of Photography Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda bir Royal Society of Arts üyesidir.

PAUL BEVAN
Fotoğrafçı & London College of Fashion Moda Fotoğrafçılığı Master Programı Bölüm Direktörü
Hem fotoğrafçı hem de bir öğretim görevlisi olan Paul Bevan, fotoğrafçılığı canlı bir deneyim, üretim ve dağıtım alanlarında gerçekleştirilen bir olgu halinde inceleyen çalışmalarını uluslararası olarak sergilemiş, sunmuş ve tartışmış bir isimdir. Bu yaklaşım, fotoğrafa gözlem olgusu olarak bakarak insanlık deneyimi ile teknik ilişkisine dair yeni bir yaklaşım sunan, kuantum temelli dolanıklık ilkesi ve Süperpozisyon prensibi ile ilgilidir. Bevan sanat, moda ve medya akademik bağlamlarında fotoğrafçılığa öncülük ederek uzun yıllar boyunca üniversite düzeyinde fotoğrafçılık dersleri vermiştir. Kendisi London College of Fashion (LCF) ve University of the Arts London (UAL) Moda Fotoğrafçılığı Yüksek Lisans Programlarında direktör ve öğretim görevlisi olarak yer almaktadır.

NICOLAS SMIRNOFF
Magnum Photos Gallery Direktörü
Daha evvel dOCUMENTA (13) ve Pace Gallery gibi kültür kurumlarında ve sanat organizasyonlarında önemli görevlerde yer alan ve halen Londra’daki Magnum Photos Gallery’nin direktörü Nicolas Smirnoff, LUMA Foundation ve Les Rencontres d’Arles gibi kültür kurumlarının yuvası olan Güney Fransa’da, Arles’de doğup büyüdü. Pace Gallery’nin Londra’da kurulması ve sanatçı ilişkilerinin gelişmesi odaklı çalışması sırasında Nicolas, üç farklı katalog yayınladı. Londra, Barcelona ve Paris’te özel ve kurumsal danışmanlık rollerinde bulundu. LUMA Foundation, Lyon ve Sharjah Biennalleri, Yvon Lambert, Art Dubai, ve the Royal Academy of Arts danışmanlık verdiği kurumlardan bazıları oldu. Aynı zamanda The Art Newspaper ve Flash Art dergilerine yazıları ile katkıda bulunan Nicolas, Christie’s Education, Sotheby’s Institute, ve Artiq düzenli konuşmacıları arasında yer alıyor. Aynı zamanda Art Night ve Migrate gibi yardım kurumlarının da yönetim ve danışma kurullarında yer alıyor.

PAULINE VERMARE
Bağımsız Küratör & Fotoğraf Tarihçisi
Fransız fotoğraf küratörü Pauline Vermare, New York’taki Magnum Photos’un kültür direktörlüğününden ayrıldıktan sonra bağımsız küratör olarak çalışmaya başladı. 2017’de Magnum’a katılmadan önce, Uluslararası Fotoğraf Merkezi’nde (ICP) ve Modern Sanatlar Müzesi’nde (MoMA) küratörlük yaptı; 2002-2009 yılları arasında ise Paris’te yer alan Henri Cartier-Bresson Vakfı’nda çalıştı. Halen Saul Leiter Vakfı ve Catherine Leroy Fonu’nda yönetim kurulunda yer almaktadır.

TOM SEYMOUR
The Arts Newspaper Muhabiri
The Art Newspaper’da muhabirlik yapan Tom Seymour, aynı zamanda London College of Communications’da Fotoğrafçılık bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. The Financial Times, The Guardian, The New York Times, The Observer ve The Telegraph’ta fotoğraf yazıları yayınlanan Seymour, Royal Photographic Society ile yaptığı çalışmalardan dolayı 2020 – Yılın PPA Yazarı Ödülü’nü kazanmıştır. Aynı zamanda British Journal of Photography’de yazan Seymour, şu anda Londra’daki Peckham 24 için İstanbul Nightworks adlı Türk direniş fotoğraflarından oluşan bir serginin küratörlüğünü yapmaktadır.

ANNE MORIN
diChroma Photography Direktörü
Fransa’da doğan Anne Morin, Arles’deki Ulusal Fotoğrafçılık Okulu ve Montpellier Güzel Sanatlar Okulu’ndan mezun oldu. 2001 ve 2004 yılları arasında PHotoEspaña Festivali’nde çalıştı, ardından uluslararası gezici fotoğraf sergilerinde, kültürel projelerin geliştirilmesi ve üretiminde uzmanlaşmış diChroma Photography’nin başkanı oldu.
Martin-Gropius-Bau (Berlin), Musée du Luxembourg (Lüksemburg), Fundación Canal (Madrid), Puşkin Devlet Güzel Sanatlar Müzesi (Moskova), Jeu de Paume (Paris) ve Palazzo Ducale (Venedik), diChorma’nın çalıştığı ünlü müze ve kurumlar arasında yer almaktadır. Morin, 2021 baharında Palencia, İspanya’da gerçekleşecek olan yeni Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin direktörlüğünü üstlendi.

CLAARTJE VAN DIJK
Foam Fotoğraf Müzesi Sergiler Direktörü
Amsterdam, Hollanda’da yer alan Foam Fotoğraf Müzesi’nin sergi direktörlüğünü üstlenen Claartje van Dijk, Laia Abril – On Rape: A History of Misogyny, Chapter Two Vivian Maier: Works in Color ve Susanne Khalil Yusef: Lalalala gibi çeşitli sergilerin küratörlüğünü yaptı. Claartje, öncesinde New York’taki Uluslararası Fotoğraf Merkezi’nde (ICP) ‘Koleksiyonlar’ departmanında Küratör Yardımcısı olarak çalıştı, müzenin koleksiyonunu yönetti ve aynı zamanda Winning the White House: From Press Prints to Selfies (2016), Perpetual Revolutions: The Image and Social Change (2017), Elliott Erwitt: Pittsburgh (2018) and Your Mirror: Portraits from the ICP Collection (2019) dahil olmak üzere birçok serginin kürasyonunu üstlendi. Ek olarak yıllar içinde Claartje; PDN: Küratör Ödülleri (The Curator Awards), Critical Mass ve Lucie Vakfı için Lucie Burs Programı da dahil olmak üzere farklı ödüllerde jürilik yaptı.

TOLGA KARAÇELİK
Yazar ve Yönetmen
Çok ödüllü yazar ve yönetmen Tolga Karaçelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ardından New York Film Academy’de eğitim aldı. Kısa filmleri ile dikkat çeken Karaçelik, insan hayatlarına ve hikayeleri görsel olarak anlatmaya karşı ilgisini, sinema aracılığı ile kendi tarzını yarattığı sinemada geliştirdi. Gişe Memuru (2010) filmi ile çeşitli ödüllere lâyık görülürken farklı festivallere de davet edildi. Film Smithsonian ve MoMA gibi prestijli müzelerin arşivine dahil oldu. Açılışını Sundance Film Festival’de yapan Sarmaşık (2015) filmi, sayısız festivallerde gösterildi, dünya çapında ödüller aldı. Üçüncü filmi Kelebekler (2018) yine Sundance Film Festival’de prömiyerini yaparken Grand Jury Ödülü’ne hak kazandı. Dünya çapında farklı film festivallerinde jüri üyeliği yapan Karaçelik şu anda Netflix’te yakın zamanda gösterime girecek UKTP adlı programı yönetiyor ve yeni uzun metraj filmi Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikayesi üstünde çalışıyor.
KEŞFET