Levon Biss JeeYoung Lee Helena Blomqvist Scarlett Hooft Graafland

Mekanlar

Yapı Kredi bomontiada

212 Photography Istanbul’un ilk yıldan beri merkezi. Festival kapsamındaki sergiler ve etkinlikler farklı mekânlara yayılıyor.

Sergi detayları için tıklayın.

Her gün 10:30 – 20:00

Akaretler Sıraevleri A 37-39

Akaretler Sıraevleri, Sultan Abdülaziz’in isteği üzerine 1875’te Dolmabahçe Sarayı’nın önde gelenlerini ağırlamak amacıyla lojman olarak mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edildi. 2005-2008 yılları arasında Bilgili Holding tarafından aslına olarak restore edilen Sıraevleri, buluşma mekânı duraklar, butikler ve ajansların yanı sıra dönem dönem sergiler başta olmak üzere pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Sergi detayları için tıklayın.

Her gün 10:30 – 20:00

Zülfaris Karaköy

Festivale özel mekânlardan, Karaköy’de Perçemli Sokak’ın en sonunda bulunan Zülfaris Karaköy, adını Osmanlıcada “gelin perçemi” anlamına gelen Zülf-ü Arus’tan alıyor. 1671-1985 yılları arasında Zülfaris Sinagogu olarak hizmet veren yapı, 2001-2015 yılları arasında 500. Yıl Vakfı’na tahsis edilerek Türk Musevileri Müzesi olarak faaliyet gösterdi. Günümüzde geleneğinde olduğu gibi düğün vb kapalı davet ve etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

Sergi detayları için tıklayın.

Her gün 10:30 – 20:00

Yeldeğirmeni Sanat

Şimdi Yeldeğirmeni Sanat olarak bildiğimiz yapı, Sainte-Euphemie Ortaokulu’nun bir parçası olan Notre Dame du Rosaire Kilisesi adıyla 19. yüzyıl Tanzimat rejiminin getirdiği haklar sayesinde inşa edilmiştir. Taşlıbayır ve İskele Sokaklarının kesişiminde yer alır. Tarihsel mimarlık anıtı olan eski Fransız Kilisesi, Kadıköy Belediyesi tarafından 2013 yılında kamulaştırılarak restore edildi. 

Sergi detayları için tıklayın.

Her gün 10:30 – 20:00

Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı

Ortaköy Meydanı’nda, tarihin saklı olduğu kalabalık sokaklardaki hamam, Veziriazam Kara Ahmet Paşa’nın kahyası Hüsrev Kethüda tarafından Mimar Sinan’a inşa ettirilmiş ve Hüsrev Kethüda’nın vakfı olarak yapılmıştır. Hüsrev Kethüda Hamamı 300 yıl boyunca orijinal işlevini görmüş, sonrasında bir süre restoran olarak işletilse de 2001 yılında Beşiktaş Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezi haline getirilmiştir. Halk arasında Ortaköy Hamamı olarak bilinen yapı, Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi, Sinan Paşa Camii ve Yahya Efendi Dergahıyla birlikte Beşiktaş’taki Mimar Sinan eserlerinden biridir.

Sergi detayları için tıklayın.

Her gün 10:30 – 20:00

Müze Gazhane

112 yıl boyunca Kadıköy ve çevresine gaz sağlayan ancak daha sonra atıl durumda kalan Hasanpaşa Gazhanesi, 2021 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edilerek bir kültür sanat kompleksine dönüştürüldü. 32 bin metrekarelik Hasanpaşa Gazhanesi ilk kez 212 Photography Istanbul’a ev sahipliği yapıyor.

Sergi detayları için tıklayın.

Her gün 10:30 – 20:00

Kalyon Kültür

Nişantaşı’nın göbeğinde mimarisi ile dikkat çeken bir konakta olan Kalyon Kültür, tarihi gibi dikkat çekici etkinliklere kapı açıyor. Hece ölçüsünü kullanan ilk kadın şairimiz İhsan Raif Hanım, Betül Mardin, Arif Mardin gibi ilham veren isimlerin yaşadığı konak Taş Konak, II. Abdülhamit tarafından yaptırıldı ve günümüzde 212 PI gibi kültürel etkinlikleri ağırlıyor.

Sergi detayları için tıklayın.

4 Ekim ve 11 Ekim Pazartesi hariç her gün 10:30 – 20:00